Стріляли, а потім вивезли у невідомому напрямку: черговий скандал з ТЦК на Закарпатті

Фото ілюстративне

Справа Антона Кудрича з Рахівщини, який у квітні цього року втікав від прикордонників, які зупинили його на блокпосту, після чого розпочали стрілянину, набирає нових обертів. У Закарпатському ТЦК вже встигли прокоментувати дану історію

Закарпатський ОТЦК та СП на своїй сторінці у Фейсбук офіційно спростував всі звинувачення у сторону військовослужбовців.

Так, зазначається, що колишній народний депутат, перебуваючи за кордоном, продовжує поширювати наклепи на військовослужбовців територіальних центрів комплектування та соціальної підтримки.

Мова йде про Степана Ковбаснюка з села Квасів, який на своїй сторінці у Фейсбук часто висвітлює неприємні історії чоловіків, котрі стверджували про незаконну мобілізацію зі сторони ТЦК. Одна з таких історій про Антона Кудрича.

Що сталося з Антоном Кудричем?

У квітні 2024 року Антона зупинили на блокпосту прикордонники та почали перевірку документів, а також обшук автомобіля. Після цього попросили чоловіка припаркувати авто та викликали працівників ТЦК. Антон Кудрич стверджував, що під час цього до нього ставилися грубо та не давали зателефонувати рідним. Після цього приїхало ще одне авто, з якого вийшли люди у формі. Тоді Антон злякався та почав втікати (стверджує, що ті люди говорили на російській мові і це його налякало).

Прикордонники почали переслідувати чоловіка та декілька разів вистрілили у нього. Одна куля потрапила у руку, друга зрекошетила і ударила в ногу. Антон втік у ліс, а потім добрався до найближчого будинку, зарядив у людей телефон та зателефонував рідним, після чого дістався до свого будинку, а потім його відвезли у лікарню.

Антон Кудрич стверджує, що при цьому у нього брат загинув на війні і він має звільнення з воєнкомату.

Що сталося минулого тижня?

Судячи з допису Степана Ковбаснюка (колишній депутат), 8 червня поліція провела обшук в домі батьків Кудрич Антона, де нічого не знайшли. Після цього чоловіка відвезли у Рахівський відділок поліції, де провели допит і відпустили. Але по дорозі додому прикордонники Антона посадили в свою машину і вивезли невідомо куди.

Тепер люди намагаються з’ясувати всі обставини цієї справи та зрозуміти, де зараз Антон Кудрич.

Пояснення Закарпатського ОТЦК та СП

Військовослужбовці Закарпаття не забарилися та відреагували на звинувачення громадян:

Сьогодні нас звинувачують в незаконному призову по мобілізації даного військовозобов’язаного. Офіційно заявляємо, що територіальні центри комплектування та соціальної підтримки в своїй роботі керуються виключно законодавством. Документального підтвердження права на відстрочку від призову за мобілізацією Антон Кудрич не мав. Хочемо підкреслити, що цей наклеп є злочинною спробою дискредитувати роботу територіальних центрів, підірвати мобілізаційні зусилля та оборонну здатність України. Вже не вперше колишній народний депутат розповсюджує викривлену не достовірну інформацію, маніпулюючи громадською думкою.

розповідають в ТЦК.

Будьте першим, поділіться враженням про публікацію.

Залишити відгук

Вашу email адресу не буде опубліковано.


*