В Ужгороді у спортсмена зупинилося серце під час гри у футбол

Фото: 103 Закарпаття

На полі біля ЗОШ № 19, один з гравців раптово знепритомнів через зупинку серця

Сталося це вчора ввечері, інформують на сторінці 103 Закарпаття у Фейсбук.

ише завдяки блискавичній реакції та професійним діям вдалося врятувати його життя.

«Ввечері, наприкінці робочого дня, я відчинив двері клініки, які вели на задній двір. Як і зазвичай, на полі біля ЗОЗ № 19 грали хлопці у футбол. Раптом один з гравців зупинився, голосно закричав і впав на землю. Інтуїтивно зрозумівши, що це серцева проблема (під час навчання працював у міській реанімації медбратом-анестезистом), я кинувся до нього.

розповідає лікар спортивної медицини Володимир САБАДОШ.

Виявилося, що у чоловіка – раптова зупинка серця і дихання. Лікар негайно розпочав серцево-легеневу реанімацію, а люди навколо допомагали. Одночасно зателефонували на 103. Реанімаційні заходи проводили ані на мить не зупиняючись аж до самого прибуття «швидкої».

Бригада № 103, у складі лікаря Надії ТЕРНУЩАК, фельдшера Марії ОПАЛЕНИК та водія Василя ХОВПЕЯ, прибула на виклик за лічені хвилини. Після трьох ін’єкцій адреналіну, двох розрядів дефібрилятора та інтенсивних реанімаційних заходів серце чоловіка почало знову битися, він задихав і прийшов до свідомості. Після стабілізації його доставлено до медичного закладу м. Ужгород.

Цей випадок ще раз підкреслює важливість швидкого надання першої домедичної допомоги та злагодженої роботи медичних працівників. Завдяки оперативним діям лікаря Володимира САБАДОША та команди екстреної медичної допомоги, вдалося врятувати життя 54-річного ужгородця.

додали медики.

Будьте першим, поділіться враженням про публікацію.

Залишити відгук

Вашу email адресу не буде опубліковано.


*