Закарпатські лікарі врятували немовля, яке не могло дихати та харчуватись

У дитини була – атрезія стравоходу. Ця критична вада розвитку характеризується тим, що стравохід роз’єднаний та представлений двома окремими сегментами

Дівчинка народилася в одному із пологових відділень області та виїзною неонатологічною бригадою вона була доставлена в обласну дитячу лікарню у відділення реанімації новонароджених, інформує Закарпатська обласна дитяча лікарня.

Ця критична вада розвитку характеризується тим, що стравохід роз’єднаний та представлений двома окремими сегментами. В цьому випадку — нижній був поєднаний з трахеєю.

Маля не могло ковтати слину і вона потрапляла в легені та заважала самостійному диханню. Дитина потребувала штучної вентиляції легень.

На другу добу життя наші фахівці реанімації новонароджених та торакопульмунологічного відділення прооперували народжене з вагою 2000 грам маля.

Під час втручання спершу — ліквідували з’єднання між трахеєю та нижнім сегментом стравоходу; потім — зшили його роз‘єднанні частинки.

На щастя, все пройшло добре: вдалося скоригувати ваду, відновити цілісність стравоходу, стабілізувати роботу внутрішніх органів.

Проведення оперативного втручання неможливо було успішно провести без залучення мультидисциплінарної бригади спеціалістів нашої лікарні, а саме хірургічної бригади, висококласної команди реанімації новонароджених , працівників діагностичних відділень, консультантів та всіх колег, які брали участь в курації пацієнта.

Зараз дитина набирається сил під пильним наглядом медиків Неонатального центру.

Будьте першим, поділіться враженням про публікацію.

Залишити відгук

Вашу email адресу не буде опубліковано.


*