На Закарпатті за добу дві породіллі народили у “швидкій”

Фото ілюстративне

Хлопчик та дівчинка з’явилися на світ здоровими

Перший виклик надійшов о 6.00 із с.Довге, що на Іршавщині. На виклик виїхала бригада №903, інформує 103 Закарпаття.

«До породіллі довелось з пів кілометру добиратися пішки бездоріжжям. На місці з’ясувалося, що пологи – передчасні і процес перейшов у активну фазу. 28-річна жінка розповіла, що це її четверті пологи, строк вагітності – 34 тижні».

каже фельдшер Віра КЕРЕЧАНИН.

Фельдшер провела всі необхідні маніпуляції на місці . Новонароджену дівчинку та маму за допомогою місцевих мешканців перенесли до автомобіля «швидкої» і транспортували до Іршавської лікарні. Малеча та мама почуваються добре.

Другий виклик на пологи – о 7.16. У селі Тур’я Пасіка на Перечинщині у 30-річної жінки – п’яті пологи. Бригада № 404 за кілька хвилин була на місці.

«З перших хвилин зрозумів, що можемо не встигнути доїхати до лікарні – родова діяльність розвивалась дуже стрімко. Між селами Тур’ї Ремети та Сімер «швидку» довелось зупиняти… Народився здоровий хлопчик – 3,3 кг та 53 см. І хоча було потрійне обвиття пуповиною навколо шиї малюка, на щастя, все пройшло без ускладнень. Маму та немовля після проведення всіх належних процедур транспортували до Перечинської лікарні».

розповідає фельдшер Іван ХУДАНИЧ.

Будьте першим, поділіться враженням про публікацію.

Залишити відгук

Вашу email адресу не буде опубліковано.


*