Від середи до середи: короткі підсумки

Фото ілюстративне

Головні новини Закарпатської області, обласного центру та України

Ужгород

В Ужгороді встановили водяну рамку-розпилювач. Тепер мешканці й гості міста зможуть освіжитись на ходу в центрі, а саме на Поштовій площі.

В Ужгороді проводять Європейські канікули для дітей ВПО. У скансені до Дня Державності провели квест-екскурсію, а також майстер-клас з виготовлення декоративного виробу із сіна.

В Ужгороді відбувся благодійний велозаїзд. Зібрані під час «Big Сity Ride» кошти, майже 43 тисячі гривень, передадуть Рух підтримки закарпатських військових-Ужгород.

Закарпаття

В області вводиться тимчасове обмеження на рух вантажівок понад 24 тонни та з навантаженням на вісь понад 7 тонн за температури повітря вище +28°C. Обмеження необхідні задля збереження дорожнього покриття в спекотну погоду.

За пів року на Закарпатті потонуло більше осіб, ніж за весь 2023. Станом на 15 липня зафіксовано 43 потопельники, тоді як за аналогічний період минулого року їх було 26, а за 12 місяців – 40 загиблих.

Прикордонники ввели обмеження для туристів у горах Закарпаття. Туристам заборонено відвідування наступних туристичних маршрутів в межах Івано-Франківської області: урочища Погорілець, Гаджина, Подороватий, Угорські Скелі, полонини Кринта, Луковиця, Широка та Веснерка, гори Чавчин, Смотрин, Вухатий камінь, Піп Іван, Беребенскул, Пожижевська Мергул, Туркул, Мала Говерла, Берскул, Кострич, Явірник, Попадя, Масний Присліп, Гоїчна, Дуконя, Пніє’в, озеро Марічайка та Кривопільський перевал.

У потягах до Закарпаття появляться жіночі купе.

З 1 серпня Укрзалізниця додає жіночі купе на чотирьох рейсах далекого сполучення.

За інформацією Укрзалізниці, мова йде про наступні рейси:

  • ⁠№ 1/2 Харків — Івано-Франківськ.

•⁠ ⁠№ 5/6 Запоріжжя — Ясіня;

•⁠ ⁠№ 43/44 Черкаси — Івано-Франківськ;

•⁠ ⁠№ 95/96 Київ — Рахів.

Вздовж кордону з ЄС на Закарпатті облаштують прикордонну дорогу. Облаштування доріг уже розпочалося – протяжністю майже 35 км у Чернівецькій області та 17 км на Закарпатті. В подальшому планується збудувати ще майже 700 кілометрів прикордонних доріг з врахуванням корегувань, які можуть виникнути на І етапі будівництва.

Україна

В Україні більше не переводитимуть годинник із зимового на літній час. Верховна рада 16 липня проголосувала “ЗА” таке рішення. Законопроєкт підтримав в цілому 261 нардеп.

В Україні скасували мито та ПДВ на імпорт енергообладнання. Йдеться, зокрема, про засоби вітрової та сонячної генерації, генератори, акумулятори.

Ці норми діятимуть до початку 2026 року й будуть розповсюджуватись на громадян та бізнес. Серед іншого, вони стосуватимуться міжнародних поштових відправлень.

З російського полону 17 липня повернулися ще 95 захисників. Це воїни Збройних Сил України, Національної гвардії, прикордонники.

Будьте першим, поділіться враженням про публікацію.

Залишити відгук

Вашу email адресу не буде опубліковано.


*