Від середи до середи: короткі підсумки

Фото ілюстративне

Головні новини області, Ужгорода та України в період з 24 по 31 липня

Ужгород

Стало відомо, як в Ужгороді виглядатиме картка для проїзду пільговиків. Пільгові картки будуть 2 видів – учнівська та пільгова.

В Ужгороді говорили про правила спілкування з військовими та ветеранами. 25 липня, у бібліотеці ім. Ф. Потушняка відбувся тренінг на тему “Як спілкуватися з військовими та ветеранами” Провела тренінг регіональна координаторка Всеукраїнської програми ментального здоров`я “Ти і я” Таїсія Симочко.

Працівницю Ужгородської міської ради підозрюють у розкраданні коштів. Слідством встановлено, що через неправомірні дії посадової особи у 2020-му році місто недоотримало 1,5 млн грн. Це – кошти, які забудовники повинні були сплатити як пайовий внесок у розвиток інженерно-транспортної та соціальної інфраструктури.

В Ужгороді жінка випала з вікна. Нещасна випала з вікна багатоповерхівки на вулиці Володимирській 29 липня, близько 16:40. На жаль, вона померла.

Закарпаття

На Виноградівщині ввели заборону на продаж алкоголю. З 01 серпня 2024 р. на території Виноградівської міської територіальної громади вводиться обмеження та заборона реалізації алкогольних, слабоалкогольних напоїв та пива у нічний час – у закладах торгівлі з цілодобовим графіком роботи та автозаправних станціях у період з 23.00 години вечора до 07.00 години ранку щоденно, враховуючи вихідні дні та свята.

Невтішна статистика в області. З початку року на водоймах Закарпаття загинули 43 людини.

На Закарпатті затримали прикордонника-контрабандиста. Затриманий зобов’язувався інформувати про розміщення прикордонних нарядів, надавати графіки несення ними служби, а також забезпечувати захист від викриття злочину його колегами. Крім цього, він формував безпечний маршрут, вказував рекомендовані місця запуску і посадки безпілотників, надавав інші поради та вказівки.

На Рахівщині незабаром відкриють ЕкоХаб для сталого майбутнього. В екологічному центрі діти під керівництвом педагогів зможуть більш ефективно та цікаво здобувати екологічні знання з перших років навчання в школі. Для кожного виду діяльності в хабі облаштований майданчик із відповідним наповненням.

Україна

Вбивцю Ірини Фаріон затримали у Дніпрі. Ним виявився 18-річний молодик. Є достатньо доказів стверджувати, що саме затриманий стріляв у мовознавицю.

При покупці нових автомобілів доведеться додатково платити до 280.000 грн, – AUTO-Consulting. З 1 вересня хочуть ввести військовий збір у 15%. Це призведе до того, що покупцям нових машин доведеться додатково платити 180-280 тис грн (зараз в середньому платимо 30-80 тис податків.

Будьте першим, поділіться враженням про публікацію.

Залишити відгук

Вашу email адресу не буде опубліковано.


*