Українцям доведеться додатково платити до 280 тисяч гривень за новий автомобіль

Фото ілюстративне

З 1 вересня в Україні запровадять військовий збір у 15% при першій реєстрації автомобілів

Якщо влада прийме цей законопроєкт, то покупцям нових машин доведеться додатково платити 180-280 тисяч грн., інформує Auto.today.

Такий прогноз зробила директор дилерської мережі “Автотрейдінг Атолл Груп” Галина Шипулова, повідомив AUTO-Consulting.

За її словами, зараз українці при купівлі автомобіля середнього класу платять під час реєстрації від 30 000 до 80 000 грн податків та зборів. Але якщо народні депутати Верховної Ради ухвалять урядовий законопроєкт №11416, то ця сума збільшиться до 180-280 тисяч грн. Це призведе до того, що українці значно рідше купуватимуть нові автомобілі, можливо в 3 рази менше, ніж зараз.

Законопроєкт №11416, розроблений Кабміном, передбачає наповнення державного бюджету України за рахунок збільшення податків та зборів, а також за рахунок запровадження нових податків та зборів. Очікується, що це допоможе скоротити дефіцит бюджету, який зараз, за ​​словами міністра фінансів Сергія Марченка, становить 500 млрд гривень.

У законопроєкті №11416 є дві пропозиції, які безпосередньо стосуються водіїв та автомобільного ринку. Перша пропозиція – введення військового збору в 15% при першій реєстрації автомобілів та при першій реєстрації вживаних автомобілів (тобто євроблях). Друга пропозиція – запровадження авансового платежу податку на прибуток, пов’язаного з ємністю резервуарного парку АЗС.

Будьте першим, поділіться враженням про публікацію.

Залишити відгук

Вашу email адресу не буде опубліковано.


*