Небезпека в Інтернеті: як захистити дитину та уникнути проблем

Фото ілюстративне

Компʼютерна залежність у дитини розвивається швидко, а у всесвітній павутині не всі незнайомці мають добрі наміри. Ужгород24 підготував корисні поради для дітей та їхніх батьків, які можуть допомогти уникнути багатьох проблем

Про що говорити з дітьми, які мають доступ до Інтернету:

Розкриття конфіденційної інформації небезпечне. Повідомлення повного власного імені чи імен членів родини, адреси проживання і навчального закладу, номерів телефонів, місця відпочинку, часу повернення додому, періоду відсутності батьків чи інших членів родини, номерів банківських карток батьків чи інтернет-гаманця, повідомлення паролей до електронної пошти та акаунтів соціальних мереж.

Навʼязливий веб-серфінг. Блукання по мережі без певної мети, пошук у віддалених базах даних (відвідування сайтів новин, читання інформації на форумах, блогах, перегляд і прослуховування інформації в різних форматах).

Кібербулінг. Одна з форм переслідування дітей і підлітків з використанням цифрових технологій. Кібербулінгу підлягають діти, яких відштовхнули однолітки. Іноді для цього створюються сайти або спеціальні сторінки в соціальних мережах, де розміщуються компрометуючі матеріали на дитину, яку переслідують.

Кібергрумінг. Входження в довіру дитини з метою використання її у сексуальних цілях. Злочинці встановлюють контакти в соціальній мережі або на форумах з дітьми, що знаходяться у пригніченому психологічному стані, співчувають, пропонують підтримку, обговорюють з дитиною питання, які її турбують, поступово переводячи їх у вигідну для себе площину, а потім пропонують перейти до стосунків у реальному світі.

Інтернет-шахрайство. Інтернет
чи мобільне шахрайство, способи здійснення злочинів з використанням сучасних технологій.
До таких видів злочинів належать, наприклад, виманювання ПІН-кодів, продаж продукту, що не існує, крадіжки конфіденційної інформації з метою подальшого заволодіння майном, тощо.

Часто шахраї виманюють кошти у неповнолітніх, шляхом уведення їх в оману.
У такому разі потрібно наголошувати своїй дитині, що ні в якому разі не можна надавати незнайомцям паролі до своїх чи батьківських карт, повідомляти номера карт тощо.

Нагадуємо, що в Ужгороді Фонд Андрія Півня спільно з Кіберполіцією провели захід, на якому обговорили загрозу в Інтернеті для дітей, кібербулінг, кібергрумінг тощо. Детальніше про це читайте в матеріалі Ужгород24.

Будьте першим, поділіться враженням про публікацію.

Залишити відгук

Вашу email адресу не буде опубліковано.


*