На Воловеччині збудуть ВЕС для генерації електроенергії

Нижньоворітська територіальна громада вирішила збудувати вітряну електростанцію, а також забезпечити реальні надходження коштів до бюджету для розвитку та функціонування громади

Про це повідомив голова Закарпатської ОВА Віктор Микита.

Зі слів представників Нижньоворітської ТГ, при прийнятті рішення за основу взяли досвід Австрії, в гірських громадах якої розташований Тауернвіндпарк. Це система ВЕС у центрі альпійських гірських схилів на висоті 1900 м над рівнем моря.

Договір про соціальне партнерство, укладений між вітряним парком «Островський» та Нижньоворітською громадою, передбачає спрямування 3% доходу від продажу електроенергії до бюджету ТГ. У щорічному еквіваленті — це півтора мільйона гривень з одного вітряка. Сума зростатиме відповідно до кількості встановлених вітряків.

Для нас важливо, щоб ці умови були виконані з боку інвестора і громада вчасно отримала кошти, передбачені угодою. Не менш суттєвим є дотримання екологічних норм у межах реалізації проєкту. Ми уважно стежимо за тим, щоб інтереси людей, які проживають у Нижньоворітській громаді, та питання екології були дотримані в повному обсязі.

зазначив Віктор Микита.

Ужгород24 нагадує, що недавно на Закарпатті запустили першу вітрову електростанцію.

Будьте першим, поділіться враженням про публікацію.

Залишити відгук

Вашу email адресу не буде опубліковано.


*