Від середи до середи: короткі підсумки

Фото: depositphotos

Головні новини Ужгорода, Закарпаття та України в період з 28 серпня по 4 вересня

Ужгород

Стало відомо, де і коли відкриється KFC в Ужгороді. Бренд KFC анонсував відкриття у жовтні в приміщенні ТЦ “Корона” першого ресторану в Ужгороді.

В Ужгороді відбувся меморіальний захід до Дня пам’яті захисників України. На Пагорбі Слави під синьо-жовтими прапорами спочивають вже 145 українських захисників.

В Ужгороді відбувся забіг у пам’ять про загиблих захисників. Учасники забігу, який стартував на площі Шандора Петефі, біля портретів загиблих воїнів, які поховані на Пагорбі Слави, бігли дистанції 2, 5 або 10 кілометрів в пам’ять про своїх рідних, друзів та побратимів або ж тих, кого навіть не знали особисто, але хотіли вшанувати військових, які віддали життя в боротьбі за свободу і незалежність України у період з 2014 по 2024 роки. Можна було дистанцію і пройти.

В Ужгороді встановили нову міні-скульптуру. 1 вересня 2024 року, міні-родзинку міста відкрили на честь Дня знань. Це вже 69-та скульптура у місті. Місце розміщення – набережна Незалежності, на перехресті, навпроти пам’ятника Волошину.

Закарпаття

На Закарпатті виявили ботоферму, яка працювала на російську пропаганду. Оплачували послуги іноземні «клієнти» на електронний гаманець, а використовували ІР-адреси для поширення дезінформації через фейкові акаунти в соцмережах.

Мукачево передало Укрзалізниці в користування 8,3 гектари. Ця ділянка буде використовуватися для розміщення та експлуатації будівель і споруд залізничного транспорту в селі Ключарки.

Священника з Тячівщини мобілізували до лав ЗСУ. Настоятель Спасо-Преображенського монастиря (УПЦ МП), що у с. Теребля, зробив допис на своїй сторінці.

З Донеччини в Мукачево евакуювали 25 осіб. Серед них – 14 дітей та літні люди. Усі вони їхали з Донеччини, залишаючи позаду руїни і спогади про те, що колись було домівкою та щасливим дитинством.

Смертельна аварія на Рахівщині: загинув 32-річний водій. Водій автомобіля «Opel Zafira» не впорався з керуванням, виїхав на зустрічну смугу руху та з’їхав з дороги у кювет, де зіткнувся з бетонним містком. Внаслідок аварії водій автомобіля загинув на місці, а двоє його пасажирів – 33-річний та 22-річний односельці водія, були госпіталізовані до медзакладу, звідки після надання меддопомоги їх відпустили на амбулаторне лікування.

Україна

Ворог атакував Львів та інші міста: є загиблі й поранені. Через удар по Львову загинули 5 людей, серед них дитина – дівчинка 14 років.

Через російську атаку проти Кривого Рогу постраждали 5 людей. Є руйнування будинків та цивільної інфраструктури. На місцях працюють наші служби і роблять усе необхідне для ліквідації наслідків атаки. Усім пораненим надається необхідна допомога.

Ще дві ракети пролетіли над Закарпаттям. Згідно карті напрямку ракет, над територією Закарпатської області пролетіли дві ракети, які розвернулися та приземлилися у Львові.

3 вересня – ще один трагічний день для України – росіяни вдарили двома ракетами по навчальному закладі у Полтаві.

Будьте першим, поділіться враженням про публікацію.

Залишити відгук

Вашу email адресу не буде опубліковано.


*