Працівників Закарпатського ТЦК звинувачують у побитті співвласника книгарень

Фото ілюстративне

Чоловіка зупинили на вокзалі в Мукачеві прикордонники для уточнення даних, після чого зв’язок з ним обірвався.

Сталося це 2 вересня, про що пише колега Олександра Рябчука Катерина Іванова.

Жінка каже, що шляхом довгих пошуків їм вдалося дізнатися, що після незаконного затримання працівники ДПСУ передали його працівникам Мукачівського РТЦК та СП. Далі працівникам Мукачівського РТЦК та СП привезли в приміщення РТЦК, потім примусом в поліклініку для проходження ВЛК, не враховуючи проблеми зі здоров’ям та відсутність всіх необхідних лікарів.

Після спроб оскарження рішення ВЛК та вимоги видати повістку належним чином, співробітниками Мукачівського РТЦК та СП було застосовано фізичну силу до Саші та його дружини, яка перебувала поруч з ним. Сашу знов відвезли в РТЦК.

пише Катерина.

Жінка каже, що знаючи про виклик поліції і заяву про побиття від дружини Саші, вони змусили його написати заяву під запис на відео, що він не має до них претензій; вимагали від дружини Саші забрати заяву в поліцію.

Оскільки погрози фізичного насилля по відношенню до Саші продовжувались, незаконні вимоги працівників Мукачівського РТЦК та СП були виконані.

зазначається в дописі.

Рідні до тепер не можуть встановити місцеперебування чоловіка, зв’язку з ним немає.

У Закарпатському ОТЦК та СП прокоментували цю ситуацію.

Зазначається, що чоловік не мав оновлених військово-облікових даних. Після уточнення інформації його направили на проходження військово-лікарської комісії, яка визнала його придатним до військової служби у військових частинах забезпечення, навчальних центрах, медичних підрозділах тощо.

Після повернення до РТЦК та СП чоловік вимагав отримати повістку за місцем проживання та викликав поліцію. Відповідно до постанови Кабінету Міністрів України, територіальні центри комплектування можуть призивати громадян на військову службу незалежно від місця перебування на військовому обліку.

Жодних насильницьких дій з боку представників Мукачівського РТЦК та СП до Олександра Рябчука не застосовувалося. Оскільки він не мав права на відстрочку, його було призвано на військову службу по мобілізації та направлено до навчального центру для проходження служби в лавах Збройних Сил України.

пишуть в ОТЦК.

Також зазначається, що після консультації з адвокатом, який підтвердив правомірність дій, громадянин Олександр Рябчук написав заяву про відсутність претензій до РТЦК та СП. Адвокат, у свою чергу, клопотала про залишення поданих заяв без розгляду.

Будьте першим, поділіться враженням про публікацію.

Залишити відгук

Вашу email адресу не буде опубліковано.


*