Провели масові обшуки в Ужгороді: на Закарпатті затримали контрабандистів

Фото: поліція Закарпаття

Ділки розповсюджували наркотики та психотропи не тільки в межах області, але й за кордоном

Частину наркотиків ввозили з-за кордону, інші вирощували у помешканнях фігурантів справи, інформує пресслужба поліції Закарпаття.

Злочинне угруповання також займалося переміщенням підакцизних товарів з України до країн ЄС.

У рамках кримінального провадження за ст.307 ККУ, група правоохоронців здійснила низку обшуків у місті Ужгород за місцями проживання наркоділків. У результаті проведених заходів було виявлено та вилучено 36 зіп-пакетів і згортків з кристалічною речовиною білого кольору та три з речовиною зеленого кольору, живі рослини канабісу та добрива для їх вирощування. Також у фігурантів вилучили три одиниці вогнепальної зброї з боєприпасами, оргтехніку, засоби для куріння, електронні ваги, чорнові записи та готівку у розмірі 180 000 гривень, 25 540 доларів США і 7370 євро. Окрім того, у помешканнях членів угруповання знайшли 56 ящиків сигарет різних марок, які планувалися до переміщення через кордон. 12 з них були без марок акцизного податку України, решта мали марки, які містять ознаки підробки.

У рамках того ж провадження, оперативники обшукали та у подальшому вилучили десять транспортних засобів фігурантів, які використовувалися з протиправною метою. В конструктивних особливостях трьох з автомобілів було облаштовано тайники для переміщення контрабанди.

Сімох фігурантів справи затримали в порядку ст. 208 КПК України та помістили до ізолятора тимчасового тримання ГУНП України в Закарпатській області. Їм повідомлено про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, відповідальність за яке передбачена ст.207 ККУ «Незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення, пересилання чи збут наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів».

Тривають слідчі дії.

Будьте першим, поділіться враженням про публікацію.

Залишити відгук

Вашу email адресу не буде опубліковано.


*