Від середи до середи: короткі підсумки

Фото: depositphotos

Головні новини Ужгорода, Закарпаття та України в період з 11 по 18 вересня

Ужгород

12 вересня на юридичному факультеті УжНУ відбулася презентація результатів проєкту — чотирьох настільних ігор з прав людини. До проєкту були залучені представники України, Польщі, Чехії та Словаччини, які консультували й допомагали студентам в реалізації. 

В Ужгороді спалили автомобіль Червоного Хреста. Мирослав Білецький дав доручення правоохоронним органам невідкладно вжити всіх необхідних заходів, щоб встановити причини інциденту. У разі виявлення ознак злочинних дій, спрямувати всі зусилля на пошуки винуватців. 

В Ужгороді батьки залишили дитину у візку під дощем. Під час патрулювання поліцейські помітили дитячий візок, у якому лежала дитина віком близько двох років, поруч із нею не було нікого з дорослих. Оскільки падав дощ, дитина промокла й змерзла. Інспектори вирішили відвезти її до відділку поліції, нагодувати, знайти сухий одяг і розшукати батьків.

Закарпаття

Гурт «Океан Ельзи» презентував нову пісню та кліп про Мукачево. Премʼєра пісні та анімаційного кліпу «Мукачево» від гурту «Океан Ельзи» відбулася 17 вересня на YouTube-каналі гурту.

12 вересня біля Мукачівського РТЦК та СП військові силоміць повалили чоловіка на землю та почали заштовхувати у бус, при цьому завдаючи удари. На даний момент проводиться перевірка обставин інциденту, поліція з’ясовує обставини цієї події, включно з оцінкою дій військовослужбовців. За фактом нападу на військовослужбовця розпочато службове розслідування. 

В Мукачеві хлопець хотів стрибнути з даху дев’ятиповерхівки. За інформацією поліцейський, на краю даху будинку вони виявили молодого хлопця та розпочали з ним бесіду, намагаючись запобігти спробі самогубства. Поліцейським вдалося встановити із чоловіком контакт та попередити трагедію.

Україна

З полону повернулося 49 захисників. Це воїни Збройних Сил України, Національної гвардії, Національної поліції, Державної прикордонної служби, а також наші цивільні люди, інформує Закарпатська ОВА.

Рада провалила ухвалення постанови про перейменування населених пунктів та районів з російськими назвами.

Із зарплат вчителів, лікарів та бюджетників тепер будуть брати не 1,5% військового збору, а 5% податку, — нардеп Южаніна

Безугла подала заяву про зняття її з посади заступника комітету з питань оборони та перевести до членів Комітету з питань зовнішньої політики.

Парламент прийняв в цілому законопроєкт щодо збільшення бюджету цього року на 500 млрд грн на військові потреби, — Железняк. Таким чином видатки цього року становлять рекордні для України 3,73 трлн грн.

Будьте першим, поділіться враженням про публікацію.

Залишити відгук

Вашу email адресу не буде опубліковано.


*