Топ-7 туристичних місць, які варто відвідати восени на Закарпатті

Фото ілюстративне

Сьогодні, 27 вересня, в Україні відзначають День туризму. В честь цього редакція Ужгород24 підготувала для читачів список з семи місць на Закарпатті, де можна гарно провести час та відпочити

Осінь – час, коли хочеться зупинитися та насолодитися атмосферою спокою. Особливо це відчувається на Закарпатті, у гірській місцевості, де гори набувають оронжево-зеленого кольору, а прохолодний вітер навіює спогади про безпорадне дитинство.

Ось сім місць, які варто побачити саме у цю пору року:

  1. Озеро Синевир – справжня перлина Закарпаття. Восени його оточують багатобарвні ліси, що відображаються в кришталевих водах озера, створюючи вражаючі пейзажі. Це місце ідеальне для піших прогулянок та насолоди природою. Тут можна відвідати Музей лісу і сплаву, а також пройти маршрути навколо озера.
  2. Замок Паланок – одна з найвідоміших архітектурних пам’яток Закарпаття. Восени, коли на горизонті панує золотиста палітра, величний замок виглядає ще більш вражаюче. Підніміться на вершину замкової гори для чудових видів на місто та Карпати. Тут можна влаштувати заворожуючу фотосесію.
  3. Долина нарцисів, Хуст. Тут можна насолодитися тишею та спокійними прогулянками серед унікальних рослин та приголомшливих осінніх ландшафтів.
  4. Національний парк “Ужанський”. Це місце чудове для любителів дикої природи та піших маршрутів. Восени Ужанський національний парк набуває особливої краси завдяки яскравому листопаду та чистому гірському повітрю. Тут можна знайти унікальні реліктові ліси, що входять до спадщини ЮНЕСКО.
  5. Ботанічний сад в Ужгороді. Для тих, хто шукає спокійного відпочинку в місті, ботанічний сад Ужгородського університету – чудове місце для осінніх прогулянок. Тут ви зможете насолодитися різноманіттям осінньої флори та релаксувати серед барвистих дерев і кущів. Також тут можна побачити рідкісні рослини та дерева.
  6. Найвигокогірніше місто України – Рахів. Рахів вражає близкістю та величнистю гір. Тут можна відвідати “Музей гуцульської бриндзі”, піднятися на Лису гору та поринути у світ вівчарства. Загалом у місті можна гарно провести час, адже гори тут настільки близько, що здається, ніби можеш доторкнутися до них руками. Осінню у Рахові, якщо піднятися у гори, можна побачити, як природа “малює” дерева в оранжево-зелений колір. Ці пейзажі вражають.
  7. Колочава. Мальовниче село не скаржиться на недолік уваги, адже його інколи називають “селом 10 музеїв”. Завітавши сюди, ви можете поринути в світ минувшини й дізнатись про забуту професію бокораш (сплав лісу річкою), цікавий процес роботи залізничників, що працювали на карпатській вузькоколійці, лінію Арпада (система бункерів, збудованих в період Другої світової війни, що дожили до наших часів) та ще багато чого цікавого.

Будьте першим, поділіться враженням про публікацію.

Залишити відгук

Вашу email адресу не буде опубліковано.


*