Від середи до середи: короткі підсумки

Фото ілюстративне

Головні новини Ужгорода, Закарпаття та України в період з 25 вересня по 2 жовтня

Ужгород

В Ужгороді припинили виплату власникам житла, які прихистили ВПО. Згідно з повідомленнями Міністерства з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України та Закарпатської обласної військової адміністрації, фінансування проєкту «Прихисток» завершено 31 серпня 2024 року.

Починаючи з 1 вересня 2024 року, виплати особам, які безоплатно розміщували внутрішньо переміщених осіб у рамках цього проєкту, припинено.

В Ужгороді пенсіонерка 8 днів пробула у ямі без їжі. 64-річну ужгородку знайшли у лісовому масиві неподалік Боздоського парку. Про зникнення жінки першою на сполох забила її дочка, яка звернулася в поліцію та до волонтерів пошукового загону “Мілена”. 

У “Падіюні” відбувся святковий концерт до Дня Позашкілля. Концертна програма включала виступи найкращих колективів «Падіюна», зокрема вокального «Продюсерського центру», ансамблю танцю «Танцювальна корпорація друзів», студії сучасного танцю «Бліц» та музично-хореографічного театру «Райдуга». Глядачі були вражені майстерністю юних артистів, а зал був сповнений позитивної енергії.

В центрі Ужгорода відкрили першу обʼєднану фотовиставку нацспільнот краю. На десяти стендах виставки було представлено автентичні та сучасні фотографії, які демонструють життя та побут вірменів, євреїв, ромів, румунів і угорців.

Закарпаття

На Закарпатті командир батальйону за хабарі дозволяв військовим залишатися в тилу. Командир запропонував військовослужбовцям заплатити за включення до списку тих, хто залишиться на західній частині України, замість участі в бойових операціях. Для збору грошей він залучив довіреного підлеглого, через якого отримував хабарі.

Загалом спільник командира отримав близько 300 тисяч гривень на банківські рахунки та 30 тисяч доларів готівкою.

У горах Рахівщини випав перший сніг. Рятувальники опублікували відео з Драгобрату – гірськолижного курорту в горах Рахівщини, де вночі випав сніг 30 вересня.

На Закарпатті судитимуть держслужбовця за махінації із землею. Він незаконно вивів з держвласності землю вартістю майже 120 мільйонів гривень. Для цього він несанкціоновано вніс до Державного реєстру речових прав на нерухоме майно та їх обтяжень недостовірні відомості.

На Тячівщині відкрили модульне містечко для ВПО. У селі Нересниця змонтували 10 будинків, де у безпечних і комфортних умовах зможуть розмістити сімʼї з дітьми.

Україна

В Україні не підвищуватимуть мінімальну зарплату у 2025 році. У Міністерстві фінансів вирішили, що протягом наступного року вважають за можливе зберегти попередньо підвищений рівень зарплати.

У 2025 році Україна збільшить власне виробництво дронів, далекобійної зброї та балістичних ракет, – за словами Умєрова в українську промисловість вже інвестовано 4 млрд доларів, наступного ж року ця цифра зросте.

Окупанти розстріляли 16 українських військовополонених на Покровському напрямку: розпочато розслідування, — Офіс генпрокурора.

У відомстві зазначили, що це наймасовіший відомий випадок страти українських військовополонених на лінії фронту.



Будьте першим, поділіться враженням про публікацію.

Залишити відгук

Вашу email адресу не буде опубліковано.


*