Збагачення на війні: керівницю МСЕК та її сина затримали на багатомільйонному хабарництві

Фото: ДБР

Під час обшуків посадовиця намагалась позбутися частини грошей, викинувши дві сумки з пів мільйоном доларів через вікно. Також великі суми та коштовності знаходили майже у кожному кутку житла

На Хмельниччині у керівниці МСЕК Тетяни Крупи та її сина – керівника облуправління пенсійного фонду знайшли $6 млн. Вони “допомагали” особам що уникали призову, інформують в ДБР.

ДБР знайшли 5 млн 244 тис. доларів США, 300 тис. євро, понад 5 млн грн, брендові прикраси та коштовності. Знаходили гроші в квартирі практично в кожному куточку — у шафах, шухлядах, нішах.

У жінки в робочому кабінеті було виявлено $100 000, а також низку підроблених медичних документів, списки «ухилянтів» із прізвищами та фіктивними діагнозами.

Родина чиновників володіє 30 об’єктами нерухомості в Хмельницькому, Львові та Києві, 9 елітними автівками, корпоративними правами на 48 млн грн, готельно-ресторанним комплексом на майже 3 тис. м2 в парку Чекмана.

За кордоном — нерухоме майно в Австрії, Іспанії та Туреччині. На валютних закордонних рахунках родина «накопичила» майже 2,3 млн доларів США.

Тетяна Крупа належить до політичної партії «Слуга народу» та є депутатом Хмельницької обласної Ради.

Варто зазначити, що за інформацією ЗМІ, було з’ясовано, що згідно з декларацією Тетяни Крупи за 2023 рік, вона отримує пенсію в розмірі 166 тисяч 28 гривень на рік.

Її чоловік, Володимир Крупа, також отримує пенсію, про що свідчить його декларація за 2023 рік. Сума його пенсії становить 223 тисячі 756 гривень на рік.

Однак, Хмельницький обласний МСЕК і Департамент охорони здоров’я Хмельницької області не надали офіційної інформації щодо наявності або відсутності інвалідності у Тетяни Крупи та її чоловіка.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні триває. Слідчі встановлюють низку інших посадових осіб та членів родини, які можуть бути причетними до вказаних злочинів.

Вирішується питання щодо повідомлення чиновникам про підозри за шахрайство, вчинене в особливо великих розмірах або організованою групою, легалізацію майна, одержаного злочинним шляхом, за попередньою змовою групою осіб у великих розмірах, декларування недостовірної інформації та незаконного збагачення (ч. 5 ст. 190, ч. 2 ст. 209, ч. 2 ст. 366-2, ст. 368-5 КК України).

Санкція статей передбачає позбавлення волі до 12 років з конфіскацією усього майна.

Будьте першим, поділіться враженням про публікацію.

Залишити відгук

Вашу email адресу не буде опубліковано.


*