Прем’єр-міністри України та Словаччини зустрілися на Закарпатті: деталі

Сьогодні, 7 жовтня, проходять вже другі міжурядові консультації, на яких Денис Шмигаль та Роберт Фіцо обговорять співпрацю у сфері енергетичної безпеки та інфраструктурні проєкти.

Про це Денис Шмигаль повідомив у своєму Телеграмі.

Словацький Уряд нещодавно схвалив Рамкову програму участі у відновленні України. Спільні проєкти в енергетиці, транспорті та інфраструктурі сприятимуть розвитку прикордонних регіонів. Обговоримо практичні кроки з реалізації Формули миру Президента України. Підкреслив, що для реалізації усіх наших проєктів та для захисту нашого європейського дому необхідно забезпечити перемогу та справедливий мир для України. Подякував за готовність Словаччини ділитися власним досвідом та надавати експертну допомогу на шляху України до ЄС, – написав Денис Шмигаль.

Зазначається, що політики також досягли згоди щодо завершення роботи над вісьмома двосторонніми документами, зокрема щодо спільного контролю на пунктах пропуску. Є ймовірність підписати їх до кінця цього року.

За інформацією Укрінформу, прем’єр-міністр Словаччини Роберт Фіцо заявив, що Словаччина на 100% підтримує вступ України в ЄС.

Відкрито говорю, ми холодно ставимося про питання членства України в НАТО, але щодо ЄС на 100% вас підтримуємо. Ваше членство буде важливим та цінним для нас, – сказав Фіцо.

Будьте першим, поділіться враженням про публікацію.

Залишити відгук

Вашу email адресу не буде опубліковано.


*