Закарпатські митники зупинили незаконне перевезення прекурсорів на 30 кілограм

Фото: митниця Закарпаття

Нещодавно на митному посту «Ужгород-автомобільний», що на кордоні зі Словаччиною, інспектори провели ретельну перевірку транспортного засобу з консолідованим вантажем.

Серед товарів була «парфумерна композиція (ароматизатор)», яка є прозорою рідиною з вираженим ароматом, повідомляє пресслужба митниці Закарпаття.

Однією з позицій цієї партії був продукт під назвою «віддушка SUNDAY OPTIMISM» у кількості 30 кг (6 металевих каністр по 5 кг). На маркуванні виробник зазначив, що у складі є піперональ — речовина, яка входить до переліку прекурсорів, обіг яких обмежено і які підлягають контролю згідно з постановою КМУ.

На момент митного оформлення товару відповідної ліцензії на перевезення прекурсорів не було, що стало підставою для припинення його переміщення через кордон. Про факт порушення митники повідомили правоохоронні органи, вбачаючи ознаки злочину.

В іншому випадку на митному посту «Мукачево» для оформлення був заявлений товар — «розчинник складний органічний для лаків та фарб». Під час перевірки експерти виявили у складі зразків ацетон та толуол у кількості 71,2%. Згідно з законодавством, речовини, що містять понад 50% таких прекурсорів, підлягають контролю, аналогічному до прекурсорів.

З’ясувалося, що була спроба випустити ці речовини у вільний обіг без належної ліцензії. У зв’язку з цим митники також повідомили правоохоронців про порушення.

За перші дев’ять місяців 2024 року закарпатські митники зафіксували 56 випадків незаконного переміщення через кордон наркотичних речовин, психотропів та прекурсорів, направивши до правоохоронців 53 повідомлення про такі правопорушення.

Будьте першим, поділіться враженням про публікацію.

Залишити відгук

Вашу email адресу не буде опубліковано.


*