Закарпатців запрошують до участі у фотоконкурсі «Вікі любить пам’ятки»

Фото: Закарпатська ОДА

З 1 по 31 жовтня пройде український етап найбільшого світового фотоконкурсу, присвяченого об’єктам нерухомої культурної спадщини — «Вікі любить пам’ятки».

Цьогоріч конкурс відбудеться вже втринадцяте. Мета заходу — зібрати фотографії українських пам’яток, таких як культові споруди, замки, архітектурні ансамблі та історичні будівлі, щоб зробити їх доступними під вільною ліцензією для Вікіпедії, повідомляє Закарпатська ОДА.

Для участі необхідно перейти на сторінку конкурсу у Вікіпедії, створити або увійти в свій акаунт, знайти пам’ятку в конкурсному списку і завантажити її фото або відео.

Цього року на учасників чекають 9 спеціальних номінацій, серед яких вперше номінація «Польська спадщина», а також «Німецька спадщина», «Єврейська спадщина», «Елементи екстер’єру», «Інтер’єри» та інші. Особливу увагу приділяють номінації «Війна руйнує пам’ятки», яка документує злочини Росії щодо знищення культурної спадщини України.

Журі обере 10 найкращих фото, які представлятимуть Україну на міжнародному етапі конкурсу, де змагатимуться учасники з понад 50 країн світу.

Важливо зазначити, що через воєнний стан подавати можна лише фото, зроблені до 30 червня 2024 року, за винятком номінації «Інтер’єри», для якої немає обмежень у часі створення знімків.

Будьте першим, поділіться враженням про публікацію.

Залишити відгук

Вашу email адресу не буде опубліковано.


*