Від середи до середи: короткі підсумки

Фото: depositphotos

Головні новини Ужгорода, Закарпатської області та України в період з 2 по 9 жовтня

Ужгород

Ужгородську міську раду зобов’язали збільшити чисельність служби у справах дітей. Прокуратура подала позов у 2022 році через недостатню кількість працівників, оскільки на понад 23 тисячі дітей в місті працювало лише 7 осіб, тоді як закон вимагає одного працівника на тисячу дітей.

Попередні суди не підтримали прокурорів, але Верховний Суд скасував ці рішення, визнавши необхідність збільшення штату.

В Ужгороді відкрили третій екологічний острівець. Знаходиться він на вулиці Антонія Годинки, 8. Екологічний острівець працює у тестовому режимі: понеділок-субота – з 08:00 по 10:00 та з 13:00 по 19:00. Деталі— за номером: 050 434 7700.

В Ужгороді автомобіль збив дитину на пішохідному переході. Дві дитини вибігли на “зебру”, одна з них встигла зупинитися, а інша опинилася під колесами машини. Водій не встиг вчасно зреагувати на дітей, які перебігали дорогу.

Водій був тверезий. Постраждалу дитину госпіталізували, медики діагностували у неї струс мозку.

Закарпаття

На Закарпаття прибув черговий евакуаційний потяг з Донецької області. Тут знайшли притулок і підтримку 41 людина. Найстаршій з них 81 рік, а найменшій лише у листопаді виповниться два рочки.

Закарпаття отримало субвенцію на безоплатне харчування школярів. Було отримано121 млн 227 тис. грн субвенції з державного бюджету для забезпечення безкоштовного харчування учнів початкових класів. Субвенція призначена виключно для закупівлі продуктів або оплати послуг із доставки їжі та зовнішніх постачальників.

Стало відомо, коли в Мукачеві розпочнуть опалювальний період. 21 жовтня у місті увімкнуть теплопостачання. Зазначається, що опалювальний період розпочнуть у зв’язку із значним зниженням середньодобової температури повітря.

У автотрощі на Закарпатті загинув народний артист України: його дружина в реанімації. Богдан Сташків з Франківщини та ще один пасажир, ім’я якого невідоме, загинули вчора на Воловецькому перевалі. Також травми 67-річна дружина артиста

Постраждалу доставили до лікарні, де їй обробили рани та зробили вакцинацію. Тварину відправили на експертизу для перевірки на сказ.

Україна

Прем’єр-міністри України та Словаччини зустрілися на Закарпатті. Денис Шмигаль та Роберт Фіцо обговорили співпрацю у сфері енергетичної безпеки та інфраструктурні проєкти.

Словаччина надаватиме Україні аварійні поставки електроенергії у разі блекауту. На наступному європейському саміті Словаччина планує запропонувати системне рішення для інтеграції України в енергоринок ЄС.

Керівницю МСЕК та її сина затримали на багатомільйонному хабарництві. ДБР знайшли 5 млн 244 тис. доларів США, 300 тис. євро, понад 5 млн грн, брендові прикраси та коштовності. Знаходили гроші в квартирі практично в кожному куточку — у шафах, шухлядах, нішах. Тетяна Крупа належить до політичної партії «Слуга народу» та є депутатом Хмельницької обласної Ради.

Рада ухвалила законопроєкт №11379-д, який передбачає звільнення від мобілізації українців віком до 25 років, повідомив народний депутат Железняк.

Будьте першим, поділіться враженням про публікацію.

Залишити відгук

Вашу email адресу не буде опубліковано.


*