На Закарпатті будують GORO Mountain Resort – найбільший гірськолижний курорт України

Новий міжнародний гірський курорт GORO Mountain Resort розташується біля підніжжя масиву Високий Верх, неподалік сіл Волосянка та Верхня Рожанка.

За словами СЕО OKKO, цей проєкт є стратегічною інвестицією у відновлення та розвиток туристичного потенціалу України. Курорт займатиме площу 1200 га, з яких 360 га буде відведено під гірськолижну інфраструктуру, а решта території — для розвитку готельних і рекреаційних об’єктів.

Протягом 15 років на курорті планують побудувати 41 лижну трасу завдовжки 75 км, 17,5 км витягів, включаючи дві гондольні та 11 крісельних канатних доріг. Особливою особливістю стане перша в Україні та найдовша гондольна канатна дорога (2,8 км) і найдовша лижна траса (3,8 км). Також передбачено будівництво 25 готелів на 5500 номерів.

Перша черга будівництва, яка охопить 127 га біля села Волосянка, вже стартувала і включатиме Welcome Centre, нижню станцію канатної дороги, а також 10 лижних трас на 13 км і два сучасні крісельні витяги. До 2028-2029 років на 20 га з’являться п’ять готелів на понад 1100 номерів із зонами відпочинку, басейнами, ресторанами та спа-центрами.

Курорт планують зробити популярним як для українських, так і для іноземних туристів, перетворивши його на важливий рекреаційний центр Європи та місце для відпочинку, оздоровлення та психологічної реабілітації.

Будьте першим, поділіться враженням про публікацію.

Залишити відгук

Вашу email адресу не буде опубліковано.


*