Військове капеланство в Україні стає офіційним

Фото: mkip

Пресслужба Міністерства культури та інформаційної політики повідомляє, що 25 жовтня, у День військового капелана, Державна служба з етнополітики та свободи совісті видала перші 83 мандати на право здійснення військової капеланської діяльності.

Цьогоріч в Україні військові капелани набувають офіційних посад, визначених новим законодавством. Вони знаходяться поряд із воїнами, зокрема й у найнебезпечніших ситуаціях. Однак, згідно зі стандартами НАТО, вони не мають права використовувати зброю. І саме такий підхід був схвалений і в Україні. Згідно зі Законом України «Про Службу військового капеланства», видача зброї та боєприпасів військовим капеланам заборонена

йдеться в повідомленні.

Основний напрямок діяльності капелана – вміти надати підтримку людині незалежно від її релігійних поглядів, наголошують у МКІП. Разом з тим, принципи капеланства включають рівність представників усіх віросповідань і військових капеланів незалежно від їх приналежності до релігійної організації, а також толерантне ставлення до представників інших релігійних організацій.

Раніше Ужгород24 повідомляв:

Нова хвиля захворюваності Covid-19 йде в Україну з Європи

Щодня кордон з Україною перетинає близько 90 тис. осіб – ДПСУ

Черговий обмін полоненими: 10 українців повернулися додому

Будьте першим, поділіться враженням про публікацію.

Залишити відгук

Вашу email адресу не буде опубліковано.


*