Як росія може бути серед інших у G20 ? – звернення Президента України (відео)

Фото: ОП

У своєму вечірньому зверненні, Володимир Зеленський зазначив, що з вересня й по сьогодні в зерновому коридорі накопичилося вже 176 суден, які не можуть пройти за своїм маршрутом.

Як зазначив Президент України  зерновози очікують на відправку понад три тижні. Росія свідомо блокує відправку зерна з україни, тим створює загрозу масштабного голоду для Африки, Азії.

От буквально сьогодні понад 2 мільйони тонн продовольства стоять у морі. Це означає, що для більш ніж 7 мільйонів споживачів реально погіршився доступ до продовольства.

Алжир, Єгипет, Ємен, Бангладеш, В’єтнам, інші – дуже різні країни, з різних частин світу… Але вони всі однаково можуть бути дестабілізовані через це російське рішення заблокувати експорт.

Я підкреслюю: це рішення було ухвалене Росією очевидно у вересні. Тільки про це може свідчити ця черга із суден із продовольством у морі

Володимир Зеленський

Зеленський наголосив, що зараз не потрібно зволікати, а реагувати на міжнародному рівні і реагувати жорстко. Як на рівні ООН, так і на інших рівнях. Зокрема й на рівні «Великої двадцятки».

Як Росія може бути серед інших у G20, якщо вона свідомо працює на голод на кількох континентах? Це нонсенс. Росії не місце у «двадцятці»

Володимир Зеленський

Ужгород24 пропонує переглянути попереднє звернення Володимира Зеленського тут

Будьте першим, поділіться враженням про публікацію.

Залишити відгук

Вашу email адресу не буде опубліковано.


*