На Закарпатті запрацювала нова експертна лабораторія

Ілюстративне фото

В Ужгороді відкрили нову лабораторію, в якій експерти матимуть можливість проводити судово-молекулярно-генетичні дослідження.

Про це повідомляє відділ комунікації поліції Закарпатської області.

17 листопада, Закарпатський науково-дослідний експертно-криміналістичний центр МВС України розширив перелік досліджень, які можуть проводитися на території нашої області. Раніше усі судово-молекулярно-генетичні дослідження здійснювалися в інших областях. Це досить ускладнювало та затягувало процес проведення дослідження та відповідно розслідування злочину. Від тепер, результати ДНК-тестів слідчий зможе отримати «на місці» та однозначно швидше.

Особливістю діяльності лабораторії є висока точність результатів досліджень, крім цього якість обладнання дозволяє дуже швидко проводити експертизи. За короткий час на перевірку надійшло вже 218 об’єктів дослідження, і її завершено за 84 матеріалами. За 90 об’єктами матеріали знаходяться на стадії завершення дослідження. Це при тому, що поки що в лабораторії працює один спеціаліст, до роботи найближчим часом приступлять ще троє. Швидкість досліджень наразі одна із найвищих в Україні, а якість дозволяє робити висновок з вірогідність 99,9999%.

Ужгород24 повідомляє, що ДБР викрило начальника митного посту «Тиса» та заступника на вимаганні хабарів.

Більше інформаціїї, оперативні новини та коментарі в телеграм каналі Ужгород24 Підписуйся та будь в курсі подій

Будьте першим, поділіться враженням про публікацію.

Залишити відгук

Вашу email адресу не буде опубліковано.


*