Виготовлення фальсифікованого пального на Закарпатті: відповідатимуть п’ятеро осіб

Фото: прокуратура Закарпаття

Один із організаторів масштабної протиправної діяльності– очільник столичного підприємства

Слідством встановлено, що двоє підозрюваних організували протиправну діяльність, розробивши злочинну схему незаконного виготовлення тонн пального без необхідної для цього ліцензії, повідомляють в пресслужбі прокуратури Закарпаття.

Використовуючи можливості підконтрольних товариств, вони одержали доступ до потужностей діючого на території Мукачева нафтопереробного заводу. Йдеться про наявне там спецобладнання – лінії зливу та розливу, резервуари, установки з переробки нафти тощо. У якості виконавців залучили до злочину і працівників цього підприємства.

З початку 2022 року фігуранти організували механізм виготовлення бензину та дизпалива сумнівної якості. Сировину купували на аукціонах і переробляли для подальшого збуту як громадянам на території підприємства, так і через мережу АЗС на території області.

Правоохоронці викрили незаконну схему у жовтні минулого року. Тоді ж у межах кримінального провадження було проведено більше десятка обшуків, вилучено господарську документацію, чорнові записи та комп’ютерну техніку, готівку в національній та іноземних валютах еквівалентну орієнтовно 3,3 млн грн.

Наразі досудове розслідування триває. Його здійснюють детективи територіального підрозділу Бюро економічної безпеки за оперативного супроводу УСБУ в Закарпатській області та обласного Управління стратегічних розслідувань ДСР НПУ.

Будьте першим, поділіться враженням про публікацію.

Залишити відгук

Вашу email адресу не буде опубліковано.


*