Від середи до середи: короткі підсумки

Фото ілюстративне

Підсумки головних новин Ужгорода, Закарпаття, України та світу за тиждень

Ужгород

Розпочалися ремонтні роботи на вулиці Юлія Ревая, у звʼязку з чим рух для автотранспорту цією вулицею буде перекрито до кінця червня.

2 червня в Ужгороді відбувся благодійний велозаїзд «Big City Ride». Близько 500 учасників проїхалися вулицями міста у супроводі патрульної поліції.

У Боздоському парку Ужгорода травмувалося 16 дітей. Троє з них отримали серйозні травми, решту – легкі. Після цього випадку поліцейські почали перевірку всіх атракціонів у парках.

Закарпаття

У перший день літа окупанти завдали по Україні масового ракетного удару. Декілька ракет перетнули Закарпатську область, однак розвернулися в напрямку Львівщини.

Черговий скандал на Закарпатті: ТЦК зірвали поставку критичних ліків. Співробітники Мукачівського ТЦК зупинили вантажівку з ліками для людей з ВІЛ і почали перевірку 23-річного водія, після чого забрали його на 4 години у військомат.

В області активізувалися змії. Нещодавно на Великоберезнянщині змія вкусила дитину та її бабусю. З початку травня в Закарпатті зафіксовано 10 випадків укусів змій.

Запорізький державний медико-фармацевтичний університет релокується на Закарпаття.

Закарпатські винороби отримали географічне зазначення «Закарпаття/Закарпатське вино». Це крок до визнання та збереження унікальної виноробної спадщини регіону.

Україна

Нова монета номіналом 10 гривень з’явиться в обігу. Вона присвячена Державній спеціальній службі транспорту – військовому формуванню у складі Міністерство оборони України, що дбає про стійкість транспортної системи країни. 

Польські фермери знову блокують український кордон. Представники місцевих фермерських господарств перешкоджатимуть руху вантажівок. Відомо, що з 10:00 ранку 4 червня до 14:00 6 червня очікується блокування руху на автошляху до ППр «Хребенне».

Долар почав стрімко зростати та вже перетнув межу 41 грн.

Акциз на пальне в Україні підвищиться. Бензин здорожчає на 1,50 грн, дизель – на 1,85 грн, – гендиректор мережі АЗС Косянчук.

Війна

Через обстріли росіян, в Україні зараз виникла складна ситуація в енергетиці. Денис Шмигаль заявив, що графіки відключень можуть збільшуватися. Зокрема, станом на 5 червня вже запровадили 6-годинні відключення електроенергії для кожної з черг.

США готові надати Україні кредит на суму 50 млрд. доларів, який буде погашений за рахунок прибутку від заморожених російських активів, якщо Євросоюз продовжить антиросійські санкції на невизначений термін

Багатодітні військовозобовʼязані нотаріально мають підтвердити, що вони беруть участь в житті своїх дітей. Якщо діти народжені від двох і більше жінок, із якими чоловік розлучений, але продовжує фінансово утримувати дітей, має надати у ТЦК договір з його колишніми дружинами про те, що він бере участь в забезпеченні своїх неповнолітніх дітей.

Будьте першим, поділіться враженням про публікацію.

Залишити відгук

Вашу email адресу не буде опубліковано.


*