На Закарпатті затримали порушників кордону з килимом

Переправники мали накинути килим на загороджувальний паркан, аби їхній «клієнт» міг перелізти через колючий дріт.

Оперативники Чопського загону ліквідували канал незаконного переправлення осіб призовного віку через українсько-угорський кордон, що діяв у межах Ужгородського району, інформує ДПСУ.

Заходи проводилися у рамках кримінального провадження за ч. 3 ст. 332 ККУ «Незаконне переправлення осіб через державний кордон України» спільно зі співробітниками міграційної поліції та слідчими Нацполіції, за процесуального керівництва Ужгородської окружної прокуратури.

Трьох закарпатців – організатора і двох його пособників, а також жителя Запорізької області, якого вони переводили, затримали за 150 метрів від держрубежу. Правопорушники саме дісталися загороджувального паркану і готували «клієнта» до його подолання. Для цього вони підготували спеціальний «девайс» – килимок, який мав убезпечити чоловіка від колючого дроту. Втім, планам протиправної групи завадив прикордонний наряд відділення «Саловка», – пишуть в ДПСУ.

Правоохоронці встановили, що організатор вийшов на «клієнта» за допомогою соцмереж. Чоловіки домовилися про суму винагороди, переправник повідомив запорожцеві час і місце зустрічі, звідки останнього забрали автомобілем. На момент затримання запорожець уже передав закарпатцям грошову винагороду за послугу у розмірі 6000 доларів США.

У ході проведення огляду місця події слідчо-оперативна група вилучила у правопорушників мобільні телефони та грошові кошти у розмірі 6000 доларів США.

Переправників затримали у порядку ст.208 КПК України і помістили до ізолятора тимчасового тримання ГУНП в Закарпатській області

На адресу Нацполіції направлено повідомлення про виявлення ознак кримінального правопорушення, відповідальність за яке передбачена ч. 3 ст. 332 ККУ.

Тривають слідчі дії.

Будьте першим, поділіться враженням про публікацію.

Залишити відгук

Вашу email адресу не буде опубліковано.


*