Влада Угорщини хоче покращити умови Закарпатської обласної дитячої лікарні

Фото ілюстративне

Про це розповів сьогодні дерсекретар МЗС Угорщини Левенте Модьор 

За інформацією Закарпатської ОВА, Угорщина планує покращити умови перебування дітей в лікарні Мукачева.

Я знаю, що в Україні наразі складна ситуація. Незважаючи на те, що у таких умовах важко планувати, ми розглядаємо можливість допомоги медичним закладам вашої країни. Обласна дитяча лікарня у Мукачеві – один із таких закладів. Хоча Угорщина зараз теж відчуває опосередковано наслідки війни в Україні, сьогодні ми будемо радитися з вами, у покращенні яких функцій лікарні ми зможемо допомогти… Нам важливо зараз бути тут і висловити солідарність з українським народом

заявив угорський високопосадовець.

За словами керівника лікарні депутатки облради Єлизавети Біров, обласна дитяча лікарня обслуговує близько 300 тисяч дітей краю. Заклад тривалий час співпрацює з Угорщиною у рамках різних проектів, у результаті яких вдалося провести відновлення і ремонт окремих приміщень і не тільки. Лікарню також було включено до проекту Президента Володимира Зеленського “Велике будівництво” з бюджетом у 650 мільйонів гривень. На жаль, через війну, відновлення лікарні було зупинене.

Розуміємо, що зараз в Україні зруйновано чимало медичних закладів. Упевнені, що їх після війни будуть відбудовувати. Але не відомо, що буде з нашою лікарнею. Я сподіваюся, що ця зустріч дасть результати й Угорщина продовжить допомагати нашому закладу.

каже Єлизавета Біров

У свою чергу голова Закарпатської облради Володимир Чубірко повідомив, що Закарпатська обласна дитяча лікарня – єдиний надкластерний медичний заклад краю, який обслуговує закарпатських дітей і ВПО. З початком війни навантаження на нього збільшилося. Обласна влада у міру своїх можливостей підтримує лікарню, але коштів не вистачає.

Будьте першим, поділіться враженням про публікацію.

Залишити відгук

Вашу email адресу не буде опубліковано.


*