В Ужгороді вандали пошкодили мініскульптуру «Дикий Захід Баффало Білла»

Фото: Фонд Андрія Півня

Невідомі нахабно зірвали одного з персонажів мініскульптури

Про це повідомили на сторінці Фонду Андрія Півня у Фейсбук.

Так, стало відомо, що мініскульптуру, яка має символічне значення для міста, нахабно пошкодили невідомі вандали.

Ця дурнувата вихідка – це злочин проти міста. Проти тих, хто його любить. Проти тих, хто намагається зберігати та розвивати наше місто.

йдеться в дописі Фонду.

Дана мініскульптура мала символічне значення для Ужгорода, адже  нагадувала виступ  всесвітньовідомого американського колективу «Дикий Захід» на чолі з Вільямом Фредеріком Коді на прізвисько “Баффало Білл”, який відбувся 27 червня 1906 року. Унікальна мініскульптурка була першою з мініскульптурок, хто “розповідав” свою історію: за допомогою QR-коду бажаючі могли почути легенду Баффало Білла двома мовами – українською та англійською.

Мініскульптурка “Дикий Захід Баффало Білла” виготовлена та встановлена за ініціативою Фонду Андрія Півня. В 2021 році передана разом із обладнанням для охорони департаменту міського господарства Ужгородської міської ради.

Цей злочин – результат невихованості, байдужості та безкарності. Не знаємо, кому прийшла в голову ця ідея, але такі вчинки не роблять ані слави, ані майбутнього. Вони руйнують цей простір спокою та турботи, який ми намагаємось тримати тут, в найменшому обласному центрі України, який славиться на весь світ своїми особливими родзинками – тематичними мініскульптурками з цікавими історіями та легендами.

зауважується в дописі на сторінці Фонду Андрія Півня.

Також додається, що над відновленням мініскульптури вже працюють, і Баффало Білл зі своєю командою буде й надалі дивувати місто та його гостей.

Фонд Андрія Півня звернувся до місцевих жителів та гостей міста, яким відома інформація про зловмисника, повідомити їх про це за адресою Льва Толстого, 44.

Довідка: 5 липня 2021 року на набережній Ужа було відкрито мінікомпозицію, присвячену народному улюбленцю, відомому історичному персонажу Вільяму Фредеріку Коді на прізвисько «Баффало Білл». Скульптурка є подарунком Фонду Андрія Півня мешканцям та гостям краю і покликана підвищити імідж, привабливість Ужгорода й Закарпаття.

Більше інформації, оперативні новини та коментарі в телеграм каналі Ужгород24 Підписуйся та будь в курсі подій.

Будьте першим, поділіться враженням про публікацію.

Залишити відгук

Вашу email адресу не буде опубліковано.


*