Продавав персональні дані понад 300 мільйонів осіб із різних країн – Кіберполіція

Фото: Кіберполіція

Кіберполіція викрила зловмисника у збуті баз із персональними даними громадян України та ЄС.

Злочинцем виявився 36-річний мешканець Нетішину, який у месенджері продавав відомості, що містили персональні дані понад 300 мільйонів осіб із різних країн. Він був адміністратором закритих груп і каналів у месенджері «Telegram», де здійснював продаж персональних даних громадян України та Європейського союзу, а саме: відомості щодо паспортних даних, номерів платників податків, свідоцтв про народження, водійських посвідчень, даних банківських рахунків.

Загалом бази містили персональну інформацію понад 300 мільйонів осіб, громадян України та країн ЄС. В залежності від обсягу даних фігурант просив за них від 500 до 2000 доларів.

Попередньо встановлено, що покупцями були і громадяни країни-агресора. Оплату за продаж баз даних громадянам рф фігурант отримував за допомогою заборонених на території України валют.

Фігуранта викрили співробітники Департаменту кіберполіції спільно з працівниками Святошинської окружної прокуратури. Під час проведення санкціонованого обшуку чоловік перешкоджав діям правоохоронців і завдав тілесних ушкоджень кіберполіцейському. Зловмисника затримали.

В оселі зловмисника правоохоронці провели обшук. Вилучено мобільні телефони, три десятки жорстких дисків, SIM-карти, комп’ютерну техніку та серверне обладнання, на якому кіберполіцейські виявили бази даних з обмеженим доступом. Наразі встановлюється походження цих баз.

Зловмисника затримали в порядку ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України та помістили до ізолятора тимчасового тримання. Розпочато досудове розслідування.

Раніше Ужгород24 писав:

Колишній посадовець Ужгорода розкрадав кошти на святковій ілюмінації

Троє закарпатців оплатять чверть мільйона гривень за виготовлення і збут алкоголю

Будьте першим, поділіться враженням про публікацію.

Залишити відгук

Вашу email адресу не буде опубліковано.


*